Facebook mění funkci “Přátelé v okolí”, své známé již na mapě neuvidíme

Funkce “Přátelé v okolí” je jakýmsi ekvivalentem pro Místa v rámci Google+, nebo Find My Freinds od Applu. Do nedávna se v rámci mobilní aplikace Facebook zobrazovala přibližná poloha našich přátel na mapě a to za předpokladu, že si dotyčný tuto funkci aktivoval. Nově Facebook tuto funkci mění a své přátelé na mapě již neuvidíme.

Nově se seznam přátel, kteří mají funkci “Přátelé v okolí” aktivovanou budou zobrazovat pouze na seznamu, kde můžeme vidět název místa a jejich přibližnou vzdálenost od polohy, na které se nacházíme. Lidem v našem okolí pak můžeme poslat pozdrav (ikona mávající ruky), což je něco podobného, jako když u služby Waze zatroubíme na přátele, kteří jsou na cestě stejně jako my. Kromě pozdravu lidem, kteří jsou v našem okolí můžeme ostatním poslat zprávu skrze Messenger.

Screenshoty z mobilní aplikace Facebook

  

Nepředpokládáme, že by mnoho lidí chtělo sdílet svou polohu zrovna se službou Facebook. Jedná se přeci jen o poměrně ožehavou záležitost. Dokazuje to i poměrně malé množství uživatelů, kteří tuto funkci využívají. Pokud snad i přes to funkci používáte, vězte, že s Facebookem sdílíte svou přesnou polohu, což pro většinu z nás nemusí být zrovna příjemné zjištění, nicméně je nutné si tuto skutečnost brát v potaz. Facebooku tak odhalujeme další část z našeho soukromí.

 
Jakub Sobotka

Jakub Sobotka

IT geek, milovník mobilních technologií, blogger … Ve volném čase sedlá horský bajk, rád fotí a tráví čas se svou rodinou ….. šéfredaktor a zakladatel webu Techbrain.cz

Komentář

Nový komentář