Facebook tipy: Jak permanentně odstranit účet na Facebooku

Sdílet:

Pokud máte účet na sociální síti Facebook a rozhodli jste se s ním jednou provždy skoncovat, mám pro vás návod, jak permanentně svůj účet odstranit a stáhnout si veškerý obsah, který jste na Facebooku zanechali. Jsou zde dvě možnosti. Jednou z nich je deaktivace účtu, kdy si svůj účet dočasně zaparkujeme, ale nedojde k jeho úplnému zrušení. Druhou možností je pak kompletní zrušení bez návratu zpět. Popíšeme si obě dvě možnosti níže.

Dočasná deaktivace Facebookového účtu

Pakliže si chcete na nějaký čas od Facebooku odpočinout, ale nechcete účet úplně zrušit, je zde volba Deaktivace účtu. Tu nalezneme v Nastavení a dále v sekci Zabezpečení.

fb0

scr1

 

Úplné odstranění účtu na Facebooku

V první části jsme si popsali, jak dočasně deaktivovat účet na Facebooku tak, abychom se k němu mohli kdykoliv vrátit. Nyní si ukážeme, jak účet permanentně zrušit. Facebook nám tento krok samozřejmě moc neulehčuje, protože pochopitelně nemá zájem o to, abychom účet rušili. K možnosti odstranit účet se dostaneme přes Nastavení -> Nápověda. Do vyhledávání stačí zadat “odstranit účet” a jako první by se nám mělo objevit k tomu, jak účet zrušit, kde se dozvíme o tomto procesu více.

scr3

Vzhledem k tomu, že za dobu, co jsme na Facebooku byli, jsme zde zanechali po sobě fotky, příspěvky a další obsah, je dobré si tento veškerý obsah stáhnout. Facebook nám tuto možnost nabízí a nalezneme jí v menu Nastavení, kde v levém panelu vybereme možnost Obecné. Zde klikneme na odkaz Stáhněte si soubor se svými daty z Facebooku. Objeví se nám obrazovka. kde nám bude nabídnuta možnost archivace veškerého našeho obsahu na Facebooku. Do počítače se stáhne zazipovaný soubor, který rozbalíme. Pokud klikneme na soubor index.html, spustí se nám webový prohlížeč, ve kterém se zobrazí menu, kde nalezneme odkazy na všechny stažené položky. Rovněž se ze zipu rozbalí složky s jednotlivými alby s fotkami , které byly umístěny na facebooku pod naším profilem.

scr1

Na cestě k úspěšnému odstranění účtu bychom ale ještě neměli zapomenout na jednu důležitou věc. V dnešní době používáme login do Facebooku také jako login do jiných služeb a aplikací. Abychom si odstraněním účtu do nich nezamezili přístup, je nutné nejprve propojení s Facebookem zrušit. To provedeme  tak, že v Nastavení v levém panelu klikneme na Aplikace, kde se nám objeví seznam všech aplikací a služeb, které jsou provázány s naším Facebook účtem. U každé položky, u které budeme chtít propojení zrušit, budeme muset toto provést ručně.

scr5

 

Nyní bychom měli mít vše připravené a nic nám tedy nebrání k úplnému zrušení účtu. To provedeme způsobem popsaným výše anebo zde přikládám přímý odkaz. Tímto provedeme odstranění účtu bez možnosti se vrátit zpět. Pokud se budeme chtít vrátit zpět, budeme si muset založit nový účet a vše znovu nastavit.

scr6

 

 
Sdílet:
Jakub Sobotka

Jakub Sobotka

IT geek, milovník mobilních technologií, blogger ... Ve volném čase sedlá horský bajk, rád fotí a sportuje ..... šéfredaktor a zakladatel webu Techbrain.cz

Nový komentář